Zapojení autorádia

Zkušenosti, rady, postupy, fotky našich instalací..

Moderátoři: SQMadmin, GIONARDI

Zapojení autorádia

Příspěvekod DcSpeedi » 18 říj 2009, 12:52

Nazdárek
mm takový problém s rádiem
chtěl jsem dat do auta nové ale přehřivá se přitom je iso konektor zapojený stejně jak u nového tak u starého

přehřiva se jen u alfy tak čim by to mohlo byt ?
Uživatelský avatar
DcSpeedi
1,7 twin carb
 
Příspěvky: 90
Registrován: 24 zář 2009, 11:25
Bydliště: Opava City

Re: Zapojení autorádia

Příspěvekod mr.BSE » 18 říj 2009, 13:11

napada me, ze by to mohlo byt zapojenim repraku,mozna mas hozenej predek i zadek paralelne k sobe>mensi impedance reproduktoru> vetsi proudove zatizeni koncoveho stupne>prehrivani.

A nebo je to rádio dělaný na 8ohm repráky a ty máš 4ohmový-platí to stejný jako je napsáno vejš.
Obrázek

Repres.eu - servis, kde mně opravili immo (jako jediní v ČR)

Obsah je veličina, která vyjadřuje velikost plochy.
Objem je veličina, představuje míru charakterizující danou část prostoru (např. válce motoru).
Uživatelský avatar
mr.BSE
2,5 V6
 
Příspěvky: 1544
Registrován: 23 bře 2009, 11:43
Bydliště: Brno

Re: Zapojení autorádia

Příspěvekod DcSpeedi » 18 říj 2009, 14:10

taky jsem o tom slyšel jen nevím jak to rozhodit, to už bude problém

jinak je to 4 ohmové rádio takže v tom problém nebude
Uživatelský avatar
DcSpeedi
1,7 twin carb
 
Příspěvky: 90
Registrován: 24 zář 2009, 11:25
Bydliště: Opava City

Re: Zapojení autorádia

Příspěvekod mr.BSE » 18 říj 2009, 15:09

To že je 4ohmové neznamená, že je to v cajku zapojený.
Pokud spojíš paralelně dva reproduktory o impedanci 4ohmu, tak mají 2ohmy. Což zase znamená dvounásobnou proudovou zátěž.

Já bych z toho iso konektoru vytáhnul zadní (nebo přední) repro a zkusil jestli se to bude přehřívat.
Obrázek

Repres.eu - servis, kde mně opravili immo (jako jediní v ČR)

Obsah je veličina, která vyjadřuje velikost plochy.
Objem je veličina, představuje míru charakterizující danou část prostoru (např. válce motoru).
Uživatelský avatar
mr.BSE
2,5 V6
 
Příspěvky: 1544
Registrován: 23 bře 2009, 11:43
Bydliště: Brno

Re: Zapojení autorádia

Příspěvekod ice.cool.man » 18 říj 2009, 17:55

jak poznáš že se to rádio přehřívá ? Respektive jak se to projevuje ? vypíná se to , nebo co ? pokud to máš nějaké značkové tak by to neměl být problém , ale pokud máš 1DIN multifunkci s vyjížděčkou co má snad úplně všechno za 5 litrů z aukra tak by to mohlo být vozidlu nebezpečné / požár a podobně/
taky to může být slabým výkonem rádia samotného ... já měl sony xplod a na tom se nedala udržet ruka, když jsem tomu dal kouř. a fungovalo kolik ... 4 roky minimálně :-) v extrémních provozních podmínkách.
teď mám v alfě blaupunkt, a hřeje to jako sviňa. Ale má to chladič.

takže jak se to projevuje ?
l__/==\°/==\__l čili 75tka a pár dunovek se žlutou střechou
Uživatelský avatar
ice.cool.man
2,5 V6
 
Příspěvky: 1601
Registrován: 27 črc 2007, 23:56
Bydliště: Ostrava Michálkovice

Příspěvekod .mycTD » 18 říj 2009, 18:01

sony mi tez topilo jako sfine, po par hodinach dokonce vypadnul zvuk, nez se zase zchladilo.
166V6
Che cosa si può fare...
Uživatelský avatar
.mycTD
zender member
 
Příspěvky: 7554
Registrován: 13 čer 2007, 10:25
Bydliště: 8ЯИ0

Re: Zapojení autorádia

Příspěvekod DcSpeedi » 18 říj 2009, 18:37

ja to sonka, teď tam mám 4*35 a davam tam 4*45, to slabší se tak nehřeje
nevypina se to jen by se dalo na tom vařit což by nemělo dělat, jde i citět že se to začíná pílit, tohle možná bude problém u alf že se to napojuje jinak než to všichni napojujem

jinak to nové rádio je v pořádku, měl jsem ho ve starém autě a fungovalo jak má
Uživatelský avatar
DcSpeedi
1,7 twin carb
 
Příspěvky: 90
Registrován: 24 zář 2009, 11:25
Bydliště: Opava City

Příspěvekod .mycTD » 18 říj 2009, 18:44

jestli ti to pomuze, tak mi to delalo v peugeotu :wink:
166V6
Che cosa si può fare...
Uživatelský avatar
.mycTD
zender member
 
Příspěvky: 7554
Registrován: 13 čer 2007, 10:25
Bydliště: 8ЯИ0

Re: Zapojení autorádia

Příspěvekod cuhan » 18 říj 2009, 19:12

Mám radio s kterého trčí šest chromovaných trubek no a to je ta správná muzika a hřeje taky :P
Toyota Celica 1.8 T20
Smart 0.8Cdi 30kw
Volvo S60 R 2.5T 20V AWD 255 Kw 500Nm+3"downpipe...
Uživatelský avatar
cuhan
2,5 V6
 
Příspěvky: 1589
Registrován: 01 pro 2007, 22:15
Bydliště: Zlaté Hory v Jeseníkách: 604 348 122

Re: Zapojení autorádia

Příspěvekod DcSpeedi » 18 říj 2009, 20:13

cuhan píše:Mám radio s kterého trčí šest chromovaných trubek no a to je ta správná muzika a hřeje taky :P



to i s radiatorem rovnou jo ?


jinak zítra se na to podívám, když tak odpojím zadni repro a uvidime
Uživatelský avatar
DcSpeedi
1,7 twin carb
 
Příspěvky: 90
Registrován: 24 zář 2009, 11:25
Bydliště: Opava City

Re: Zapojení autorádia

Příspěvekod mr.BSE » 18 říj 2009, 20:14

Já mám starýh Xploda a nemám problém s přehříváním :roll:
Obrázek

Repres.eu - servis, kde mně opravili immo (jako jediní v ČR)

Obsah je veličina, která vyjadřuje velikost plochy.
Objem je veličina, představuje míru charakterizující danou část prostoru (např. válce motoru).
Uživatelský avatar
mr.BSE
2,5 V6
 
Příspěvky: 1544
Registrován: 23 bře 2009, 11:43
Bydliště: Brno

Re: Zapojení autorádia

Příspěvekod mirvan » 19 zář 2016, 12:36

Ahoj já autorádio zapájel dle návodu tady http://www.zapojeni-autoradia.cz/. Jestli ti to pomůže. Ja mám autorádio 2 din ze stránek https://www.2din.cz takže navod je zrovna pro tenhle typ autoradia. Snad alespoň trochu pomohlo.

miro
mirvan
1,4 IE
 
Příspěvky: 1
Registrován: 19 zář 2016, 12:33


Zpět na Autohifi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků